Проєкт готелю Astmes від українського архітектурного бюро Archimatika посів третє місце на міжнародному конкурсі в Таллінні.

Концепцію розробили спільно з локальним партнером – естонським бюро Sirkel & Mall.

Готель проєктували на місці закинутої триповерхової будівлі. Стара будівля була суттєво нижчою за інші споруди на перехресті, тому висотність вирішили привести до композиційного ладу.

Частину готелю, що виходить на семиповерхову «панельку», зробили з семи поверхів, а фрагмент навпроти триповерхової історичної забудови – у вигляді східчастої споруди, яка «спускається» й урівноважує висотність забудови.

Через це будівлю в деяких місцях довелося зробити вужчою. Щоби не зашкодити комфорту, споруду звузили тільки там, де це не шкодить плануванню.

Це також дозволило звільнити місце під невеликий громадський простір перед входом у готель. Там облаштували зупинку для таксі й господарський майданчик.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Archimatika презентувала концепт готельного комплексу «Поляниця» в Буковелі. Концепт «Поляниці» розробляли протягом листопада-грудня 2022 року. У команді Archimatika кажуть, що працювали в «пунктах незламності» й бомбосховищах, а також під час відключень світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Archimatika