На фасаді першого корпусу Київського політехнічного інституту встановили мініскульптуру «Цукровий бурячок», присвячену українським меценатам-цукрозаводчикам. 

Це 39-та мініскульптура в межах проєкту Юлії Бевзенко «Шукай!», що розповідає історію Києва.

Скульптура присвячена меценатам кінця 19 – початку 20 століть, які займалися цукровим виробництвом, а прибуток від нього вкладали у розбудову українських міст, зокрема Києва, відзначає авторка проєкту.

Зокрема, за гроші цукрозаводчиків був збудований Київський політехнічний інститут. У 2023-му заклад відзначає 125-річчя, додають у команді.

Меценатом мініскульптури виступив підприємець і випускник КПІ Дмитро Синенко, а створив її скульптор Юрій Білявський.

Поряд зі скульптурою розміщена табличка з QR-кодом, за яким можна перейти на сайт проєкту й дізнатися її докладну історію.

Мініскульптуру «Цукровий бурячок» можна знайти за адресою Берестейський проспект, 37 (раніше – проспект Перемоги), у дворі першого корпусу КПІ, на Музейній площі, на фасаді ліворуч від вікна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Серед інших скульптур проєкту «Шукай» у Києві є мініскульптури, присвячені котлеті по-київськи, київському каштану, серцю Амосова, гривні, а також Привидам Києва й паляниці.


Редакторка The Village Україна Вікторія Кудряшова спілкувалася із засновницею проєкту Юлією Бевзенко про те, як команда «Шукай!» обирає і створює скульптури під час війни, як це – показувати воєнний Київ і про що запитував під час екскурсії американський ведучий і комік Девід Леттерман.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі