У Києві почав роботу Центр стресостійкості, перший в Україні, повідомляють у КМДА.

У центрі надаватимуть психологічну допомогу різним соціальним і професійним групам населення, зокрема демобілізованим військовим і членам їхніх родин, а також тим, хто забезпечує життєдіяльність міста в умовах війни: комунальникам, соцпрацівникам, лікарям, учителям і загалом усім цивільним, хто цього потребує.

Роботу над створенням центру почали після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Для цього Київ підписав меморандум з Ізраїльською коаліцією травми, і психологи різних служб міста пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition.

Центр працюватиме за методиками ізраїльських центрів допомоги. У КМДА кажуть, що схожі заклади працюють у всіх містах Ізраїлю. Також до створення долучилося посольство Канади в Україні.

У просторі облаштували тренінгові кімнати, локації для сімейних й індивідуальних консультацій, конференц-зали. Зараз у центрі працюють 15 психологів, але штат хочуть розширювати, як і мережу локацій для консультації.

Центр стресостійкості розташований за адресою вулиця Басейна, 1/2. Телефон: 044 230 93 95. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві також працює центр антистресової допомоги для тих, хто пережив кризові події через війну. Його відкрили влітку 2022 року.


Наприкінці березня для українців запустили Всеукраїнську програму піклування про ментальне здоровʼя «Ти як?», де зібрали контакти, посилання, поради, продукти, а також різні техніки, які мають допомогти піклуватися про власне ментальне здоровʼя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі