Bolt невдовзі запустить нову функцію, яка дозволить посилити безпеку пересування на електросамокатах і виявляти тих, хто має «ризиковану манеру водіння». Функцію вже тестують у Німеччині й Португалії, однак поки що невідомо, коли її запустять в Україні.

Фіксуватимуть поїздки на самокатах удвох, багаторазове різке гальмування, зіткнення, заноси й падіння. Система оцінюватиме кожні пʼять поїздок користувача.

У Bolt кажуть, що вживатимуть заходів щодо порушників, яких, за їхніми даними, не більше 2% від усіх користувачів застосунку.

Спочатку в застосунок додадуть навчальні матеріали для порушників, які пояснюватимуть, на що потрібно звернути увагу і що саме змінити в манері пересування. Якщо протягом пʼяти наступних поїздок поведінка користувача не зміниться, швидкість електросамоката користувача знизять до 15 кілометрів на годину.

Якщо ж і це не допоможе, Bolt на один тиждень обмежить доступ до користування електросамокатами. 

Крім того, Bolt планує удосконалити тести на когнітивні реакції, які запобігатимуть користувачам їздити в стані алкогольного спʼяніння; розширити режим для початківців; масштабувати систему паркування за допомогою ШІ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні електросамокати й моноколеса в березні 2023-го визнали транспортними засобами. Тепер у разі ДТП водія такого транспорту вже не зможуть визначити як пішохода, як це було раніше.


У Києві діє обмеження швидкості для електросамокатів до 20 кілометрів на годину, а в окремих пішохідних зонах (парках, скверах, історичних місцях) – до 14 кілометрів на годину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Bolt