У Львові обрали проєкт розвитку території вздовж вулиці Замкової. Переможцями архітектурного конкурсу стали Studio Zmist.

У підніжжі Високого замку архітектори пропонують побудувати багатофункціональний комплекс із готелем, офісами та житлом, а також житловий комплекс клубного типу, повідомляє Zaxid.net.

Йдеться про ділянку площею 3,7 гектара біля залізничної станції «Підзамче», де зараз розташовані приватні будинки й занедбані будівлі. Ділянка обмежена залізничною колією, вулицями Замковою, Опришківською та вулицею Папарівка.

Висота будівель не має перевищувати 3-4 поверхи, а забудова буде інтегрована в ландшафт Високого замку, пояснив у коментарі Zaxid.net один із розробників проєкту Маркіян Максимюк. Зокрема зі сторони вулиці Замкової будівлі будуть «зчитуватися» як дво- чи триповерхові.

Уся Замкова вулиця залишиться пішохідною, заїхати туди зможуть лише мешканці квартарталу. Більшість паркувальних майданчиків будуть підземними.

Зону залізниці пропонують відмежувати земляними насипами, зеленими насадженнями та шумовідбивними екранами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові також планували побудувати канатну дорогу на Високий замок, для цього шукали інвестора. Канатна дорога потрібна не лише для оглядової функції, але й для забезпечення потреб людей із інвалідністю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: Studio Zmist