Bihus.Info провели розслідування й, зокрема, виявили, що київський коворкінг Peremoga й кавʼярня Idealist працюють у приміщенні, яке належить Дьордю Штофі. Це угорський бізнесмен, який торгував російським газом, працював на російські «Альфа-Банк» і «Лукойл».

Bihus.Info вважають, що, крім приміщення на вулиці Ярославів Вал, 15, «Київський річковий порт» й інші статки насправді належать нардепу Нестору Шуфричу, однак записані на інших людей.

The Village Україна звернулися до коворкінгу Peremoga за коментарем й отримали спростування. Там зазначили, що в структурі компанії-орендодавця прізвище Штофи не фігурує.

«На жаль, не володіємо подібною інформацією, договір оренди підписали у 2019 році з компанією-орендодавцем, у власності якої перебуває будівля. У структурі власності компанії таке прізвище [ред. – Дьордя Штофи] не фігурує», – прокоментували The Village Україна в коворкінгу Peremoga.

У коворкінгу кажуть, що контактними особами Peremoga є українці, які очолюють компанію-орендодавця й додають, що всю комунікацію ведуть лише з ними.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Коворкінг Peremoga відкрили в історичному будинку на Ярвалу в липні 2020 року. До цього «Будинок з фотографіями» пустував понад 20 років.

«Будинок з фотографіями» – це колишній військовий готель «Червона зірка», він розташований на місці особняка Сікорських. Міська садиба складалася з будинку, що виходить на вулицю, і триповерхової флігельної будівлі (Ярославів Вал, 15-Б). Знесений особняк був побудований наприкінці XIX століття, а з 1904 року здавався музично-драматичній школі Миколи Віталійовича Лисенка, де викладав сам композитор і його соратники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі