«Пункти незламності» Київщини перейдуть у новий режим роботи, повідомляє Київська ОВА. 

Їх вирішили перевести з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи. Тобто разі екстренних відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації «пункти незламності» мають відновити роботу протягом однієї або двох годин.

Пункти, що створені в адміністративних будівлях, продовжать працювати в робочі години. У кожній територіальній громаді має функціонувати щонайменше один такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів можуть збільшити.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Наразі розгорнули понад 5 тисяч таких пунктів, але планують більше. Знайти найближчий пункт можна за допомогою чат-боту.


У Київській області розгорнули понад 400 «пунктів незламності». 


Пункти обігріву в Києві перевели в режим очікування, але в разі надзвичайної ситуації вони також надаватимуть киянам необхідні послуги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі