У японському Токіо створили вбиральню, яку можна використовувати як виставковий простір, кінотеатр чи інший громадський простір, як-от інформаційний центр, попап-кіоск або місце зустрічі, пише Deezen.

Дизайн розробив професор Токійського університету Майлз Пеннінгтон. Туалет і кабінки унісекс для переодягання розташовані на перехресті трьох доріг у районі Хатагая й навколо великої критої зони, яка може бути багатофункціональним простором.

Щоб використовувати простір, розробили систему сидінь, які можна легко адаптувати за допомогою конструкцій, схожих на тумби, вбудовані в землю. Їх можна піднімати й з’єднувати з довгими дерев’яними секціями, щоб утворити лавки.

Архітектор вважає, що «громадські вбиральні втрачають свою цінність і про них поступово забувають». Він висловив сподівання, що цей проєкт може стати «центром для місцевої громади».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Убиральню із громадським простором створили в рамках проєкту Tokyo Toilet від організації Nippon Foundation. У межах проєкту в Токіо побудують 17 громадських туалетів: архітектор Сігеру Бан запропонував вбиральню з прозорими стінами (які стають непрозорими, коли люди туди заходять), Тадао Андо створив проєкт круглої вбиральні, а Фуміхіко Макі своє рішення назвав «туалетом кальмара».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі