У Запоріжжі дві російські ракети влучили в житлову багатоповерхівку, повідомили у Запорізькій ОВА. 

Попередньо відомо про одного постраждалого, який загинув у лікарні, повідомив секретар міськради Анатолій Куртєєв. У лікарнях перебувають 25 людей. Три людини у важкому стані, 19 – у середньому, три – у легкому (з них двоє дітей).

Загалом по місту запустили шість ракет, сказав очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко. Інші ракети влучили по територіях складських приміщень, СТО й відкритій місцевості в цьому ж районі, повідомили в Нацполіції. 

UPD. За попередньою інформацією, росіяни вдарили по Запоріжжю з реактивної артилерії, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону.

«Запоріжжя  це прифронтове місто. Воно розташоване близько до лінії зіткнення. Стріляли з реактивної артилерії, імовірно, з «Торнадо-С». Від пуску до влучання може пройти кілька секунд»,  сказав Ігнат, відповідаючи на запитання журналістів, чому не пролунала повітряна тривога під час влучання.

UPD. Станом на 16:20 відомо про 32 поранених унаслідок ракетного удару. Госпіталізовані 27 людей, серед них – троє дітей. Шістьох людей і собаку вдалося врятувати, повідомили в ДСНС.

UPD. У Запоріжжі завершили розбір завалів багатоповерхівок після ракетного удару, повідомили в ДСНС. Рятувальники витягли з-під завалів шістьох людей. Загалом постраждали 34 особи, із них 29 госпіталізовані. Одна людина померла в лікарні.


Також 22 березня в місті Ржищів на Київщині російські дрони частково зруйнували четвертий і пʼятий поверхи двох гуртожитків і навчальний корпус. Відомо про чотирьох загиблих і близько 20 людей перебували в лікарнях. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі