У Києві з 27 березня продавати алкогольні напої в магазинах і торговельних мережах дозволять з 11:00 по 21:00, повідомляє КМДА. Наразі алкоголь у Києві продають до 19:00.

У КМДА вважають, що це допоможе міському бізнесу, сприятиме збільшенню надходжень до державного й місцевого бюджетів, а також запобігатиме нелегальному обігу алкогольної продукції.

У Києві з 26 березня також скоротять комендантську годину, вона триватиме з 00:00 до 05:00. Метро й наземний транспорт працюватимуть на годину довше.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві в червні 2022-го алкоголь дозволили продавати з 19:00. До цього, 16 травня, послабили обмеження щодо продажу алкоголю в ресторанах і барах. Завдяки цьому виручка київських барів зросла на 60%.

Алкоголь у Києві після заборони, пов’язаної з воєнним станом, дозволили продавати з 1 квітня.


Востаннє тривалість комендантської години змінювали в травні 2022 року (тоді її також зменшили на годину).

Під час комендантської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття. Водночас обов’язково мати із собою документ, який посвідчує особу. У застосунку «Київ Цифровий» можна ввімкнути сповіщення з нагадуванням про її початок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі