Сервіс прокату електросамокатів Bolt відкриває сезон, повідомили в компанії.

Взяти електросамокат уже можна в Києві, Львові і Чернівцях. Із 17 березня електросамокати Bolt також будуть доступні в Івано-Франківську, а через кілька днів – у Вінниці.

Тарифи в Києві становитимуть 9 гривень за розблокування і 3,3 гривні за хвилину. У інших українських містах розблокування електросамоката коштуватиме так само, але вартість хвилини дешевша, 2,9 гривень. Оренда самокатів буде недоступною під час комендантської години.

У Bolt зазначають, що 36, 9% користувачів сервісу в Україні використовують самокат як транспорт «останьої милі», поєднуючи його з громадським транспортом. У 17 країнах Європи цей показник становить 38%, згідно з дослідженнями грудня 2022 року.

Крім того, використання електросамокатів замість авто зменшило кілометраж автомобільних подорожей на 20 мільйонів кілометрів, а отже, зменшило кількість викидів вуглекислого газу на 2,4 мільйона кілограмів, додають у компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За допомогою застосунку Bolt можна також викликати таксі, скористатися каршерингом, замовити доставку їжі і продуктів. Мережа працює у 45 країнах Європи й Африки й майже у трьох десятках міст України.


Після початку повномасштабного вторгнення прокат самокатів Bolt відновили роботу спочатку в Києві, трохи пізніше – у Львові (квітень 2022 року). Наприкінці травня прокат електросамокатів запустили також у Вінниці й Чернівцях, а у серпні сервіс з’явився у Івано-Франківську. Тоді тарифи становили 5 гривень за розблокування і 1,5 гривні за кожну хвилину користування, але з серпня почали підвищуватися (у Франківську було 9 гривень за розблокування і 1,9 гривні за хвилину).


Українські користувачі здійснили більше мільйона поїздок на самокатах за 2022 рік. «Найвідданішим» називають користувача, який здійснив 835 поїздок. Найдовшою поїздкою на самокаті стала поїздка довжиною 38 кілометрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі