Користувачі зможуть налаштувати під себе поведінку штучного інтелекту ChatGPT, повідомила компанія-розробник OpenAI, пише Reuters.

В OpenAI заявили, що працювали над помʼякшенням політичних й інших упереджень, але також враховували «більш різноманітні погляди».

«Це означатиме дозвіл системних виходів, з якими інші люди (включно з нами) можуть бути категорично не згодні», – кажуть у компанії. Проте «завжди будуть певні обмеження на поведінку системи».

«Якщо користувач запитує чат-бот про суперечливу тему, рецензенти повинні дозволити ChatGPT не лише відповісти на питання, а й запропонувати описати погляди людей і рухів замість того, щоб намагатися «зайняти правильний погляд на складні теми», – ідеться в інструкції компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман.

ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

За січень 2023 року ChatGPT встановив рекорд щодо найшвидшого зростання бази користувачів, охопивши 100 мільйонів. ChatGPT використали 13 мільйонів унікальних відвідувачів за місяць, що вдвічі перевищує показники грудня. Для порівняння, за даними Sensor Tower, TikTok знадобилося приблизно дев’ять місяців після запуску, щоб охопити 100 мільйонів користувачів.

Розробники ChatGPT тепер створюють інструмент для визначення текстів, написаних штучним інтелектом.


Ми попросили штучний інтелект зробити рекламу для київського ЖК. Що вийшло читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі