Уперше від початку повномасштабної війни в лютому зросла середня зарплатня, повідомляють аналітики Work.ua.

Медіана зарплатні зросла з 15 тисяч до 15 500 тисяч. Коливання помітні й на регіональному рівні, зокрема у Львівській області. Найбільше зарплатню підвищили топменеджерам і керівництву вищої ланки, а також тим, хто працює у страхуванні, сфері обслуговування, виробництві, сфері телекомунікацій і займається дизайном.

У категоріях «Нерухомість» і «Топменеджмент, керівництво вищої ланки» платять 30 тисяч гривень, «транспорт і автобізнес» 22 500 тисяч. Зарплатня у сфері продажів і закупівель становить 20 тисяч гривень, у сільському господарстві й агробізнесі – 19 500 тисяч.

Загалом кількість пропозицій роботи зросла в лютому на 11%, як порівнювати з січнем. У січні вперше зафіксували найбільшу кількість вакансій із початку повномасштабного вторгнення РФ.

Найбільшу динаміку відновлення в лютому показали Кіровоградська, Дніпропетровська, Чернівецька, Миколаївська і Чернігівська області. За кількістю вакансій продовжують лідирувати Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська й Івано-Франківська області.

Найбільше вакансій з’являється в логістиці, медицині, фармацевтиці, будівництві, архітектурі, юриспруденції, охороні й безпеці.

Конкуренція серед шукачів роботи дещо зменшилася. Найбільша конкуренція на вакансію у Київській, Харківській, Вінницькій, Волинській, Запорізькій областях, а найменша у Закарпатській, Чернівецькій, Херсонській, Тернопільській, Кіровоградській областях.

Відчувається брак електрослюсарів, гірників, ендокринологів, лікарів УЗД, складальників взуття й програмістів ЧПК, кажуть у Work.ua.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Майже 20% киян, тобто кожен пʼятий мешканець міста, утратив роботу після початку повномасштабної війни, свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».


Ми також писали, як змінилися зарплати українців у 2022 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі