Рекорд за кількістю вакансій зафіксували в січні 2023-го, ідеться в дослідженні ринку праці від Work.ua.

Уперше з 24 лютого кількість вакансій перевищила 59 тисяч. Востаннє такі цифри спостерігали в жовтні, коли було 56,7 тисячі вакансій.

Як свідчить дослідження Work.ua, на заході України ринок праці вже відновився. Зокрема, компанії в січні 2023-го розміщували в цьому регіоні більше вакансій, ніж у 2022 році. У центрі й на півдні України відновлення становить 50–60% від довоєнного рівня.

Найбільш конкурентними на ринку є посади на дистанційну роботу (фронтенд-програмісти, тестувальники, вебдизайнери), а найменш конкурентними – на роботу в медичній сфері, електрослюсарів і гірників.

Крім того, зросла кількість пропозицій щодо роботи у сфері сільського господарства через підготовку агробізнесу до посівної кампанії.

Найбільшу динаміку відновлення в січні, якщо порівняти з груднем, показали такі області:

  • Одеська – 26%;
  • Хмельницька – 23%;
  • Харківська – 20%;
  • Сумська – 19%;
  • Кіровоградська – 18%.

Водночас лідерами за кількістю розміщених вакансій стали Київська (17 846), Львівська (6374), Дніпропетровська (5541), Одеська (3983), Івано-Франківська (1893) області.

Де фіксували найвищі й найнижчі зарплати?

Середня зарплатня в Україні в січні трималася на рівні 15 тисяч гривень, як і протягом усього 2022 року.

Підвищували зарплату насамперед фахівцям, які працюють з людьми, наприклад, HR-спеціалістам.

Найвищу зарплату в січні платили медіабаєрам (52 тисяч гривень), водіям-міжнародникам (42,5 тисячі), директорам із маркетингу (40 тисяч) і керівникам відділів продажу (37,5 тисячі гривень).

Найнижчі зарплати в січні були в прибиральників (8000 гривень), музичних керівників (8250), посудомийників (8500), майстрів виробничого навчання (8925) і санітарів (9000 гривень).

У яких областях найбільша кількість шукачів роботи?

Найбільшу кількість шукачів роботи фіксували в Чернівецькій, Сумській, Київській, Житомирській і Вінницькій областях.

Здебільшого це кандидати у сферах нерухомості, адміністративного керування, діловодства, дизайну й творчості, а також культури, музики й шоубізнесу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


98% українців стикаються з проблемами під час працевлаштування під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це свідчить дослідження порталу з пошуку роботи Grc.ua.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі