80% мешканців Києва задоволені роботою громадського транспорту, свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Невдоволеність громадським транспортом висловили більш як 10% опитаних.

Серед вимушених переселенців у Києві роботою транспорту задоволені 86% людей, 8% не задоволені.

У громадській ініціативі «Пасажири Києва» результати опитування ставлять під сумнів: «Ми вважаємо, що з громадським транспортом висновок про «задоволеність» є хибним. Трактуємо ці результати як такі, що люди в умовах війни (апокаліптичного сценарію) бачать транспорт на вулицях міста й задоволені хоча б цим. Тимчасом як швидкість, вчасність і якість перевезень громадським транспортом насправді є неприйнятною».

Зокрема, транспортні експерти нагадали, що в місті приблизно на 25% зменшили випуск тролейбусів, як порівняти з показниками до повномасштабного вторгнення РФ, а громадський транспорт не працював 218 годин через зупинку під час повітряних тривог.

Опитування також показало, що майже 70% мешканців Києва задоволені роботою комунальних служб (незадоволені більше чверті). Діяльністю київського міського голови Віталія Кличка задоволені 68%, незадоволені 22%.

Загалом близько 90% опитаних киян і ВПО вважають Київ комфортним для проживання. Протилежну думку мають 9% киян і 6% переселенців.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Попри війну, 59% українців вважають, що умови для життя в країні задовільні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі