Попри війну, 59% українців вважають, що умови для життя в країні задовільні, свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Наприкінці 2021 року кількість опитаних, які були задоволені умовами життя, була меншою на 25% та становила 34%.

Водночас зменшилася кількість тих, хто оцінює умови життя в Україні як загалом погані — з 53% у 2021 році до 28%.

Абсолютна більшість респондентів (79%) вважає, що справи у країні йдуть в правильному напрямі.

Також більше половини (54%) опитаних думають, що центральна влада справляється зі своїми обов’язками (наприкінці 2021 року таких було 5%).

Крім того, збільшилася кількість тих, хто вважає, що з часів отримання незалежності в Україні переважали досягнення (18% порівняно з 4%). Водночас майже третина вважає, що перевага на боці невдач (30%). Також 44% вважають, що невдачі та досягнення компенсували одне одного. Найчастіше негативні оцінки давали мешканці центральних регіонів.

Стало більше українців, які вважають, що ситуація в країні буде поліпшуватися: кількість оптимістів зросла з 13% до 76%, це рівномірне зростання в усіх регіонах України. Зменшилася також кількість тих, хто вважає, що ситуація погіршилася (з 35% до 7%).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Опитування проводили 18–19 травня серед 2000 повнолітніх українців методом САТІ (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв’язок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі