Wizz Air призупиняє всі рейси до Кишинева з 14 березня, пише румунське видання HotNews з посиланням на повідомлення лоукостера.

«Безпека пасажирів й екіпажу залишається пріоритетом номер один для Wizz Air, але внаслідок останніх подій у Молдові й високого, нехай і не стовідсотково можливого ризику в повітряному просторі країни Wizz Air ухвалила важке, але відповідальне рішення призупинити всі рейси до Кишинева з 14 березня», наголошується в повідомленні компанії.

ОСНОВНЕ ІЗ ЗАЯВИ КОМПАНІЇ

Після 14 березня Wizz Air запропонує додаткові рейси з Ясс для пасажирів із Кишинева. Це передбачає новий маршрут з Ясс до Берліна, а також збільшення частоти рейсів до Барселони, Мілана (Бергамо), Болоньї, Рима (Чіампіно і Фʼюмічіно), Дортмунда, Ларнаки, Лондона (Лутон) і Тревізо з Ясс, який є найближчим для жителів Молдови аеропортом у мережі Wizz Air.

З 24 лютого 2022 року Молдова декілька разів закривала свій повітряний простір. У вересні минулого року Wizz Air уже перенесла свою операційну базу й стоянку літаків із Кишинева до Ясс, пише видання. Маршрути з Кишинева до Будапешта й Праги будуть припинені без прямої альтернативи для їх заміни. Решту потужностей, що працюють наразі в Кишиневі, перерозподілять на інші напрямки в мережі Wizz Air.

Клієнти, які бронювали квитки безпосередньо через сайт wizzair.com або мобільний застосунок авіакомпанії, отримають повідомлення на електронну пошту й зможуть обрати безоплатне замовлення іншого квитка, повернення 120% від спочатку оплаченого тарифу як кредиту для майбутніх бронювань або повернення 100% вартості квитка.

WIZZ AIR ЗАПЕРЕЧУЄ

Згодом на офіційній сторінці компанії у твітері заявили, що «не мають інформації» щодо припинення рейсів.

Водночас уряд Молдови підтвердив, що Wizz Air з 14 березня 2023 року зупинить рейси до та з Кишинева.

«Авіакомпанія повідомила про це електронною поштою, посилаючись на небезпеку повітряного простору регіону», – ідеться в повідомленні Органу цивільної авіації.

Також вони заявили, що зараз польоти над Молдовою є безпечними і «їм шкода, що компанія так вирішила».

На момент публікації Wizz Air не оприлюднив офіційної інформації, проте в деяких пасажирів рейси з Кишинева в березні скасували.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


18 лютого 2022 року авіакомпанія Wizz Air відтермінувала старт і відновлення польотів за 16-ма напрямками з України. Літак SkyUP напередодні повномасштабного вторгнення не долетів до Києва й сів у Кишиневі через вимогу власника.