На Київщині відновили понад 10 600 об’єктів, пошкоджених через ведення бойових дій, повідомили в Київській ОВА. 

Більше половини цих обʼєктів (5 769) – це багатоквартирні чи приватні житлові будинки. Також частково відновили 3 587 об’єктів житлового фонду, провели роботи і з повного відновлення 158 закладів загальної середньої й дошкільної освіти та 86 закладів охорони здоров’я, що були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій.

«Відбудова області є пріоритетом. Ми залучаємо всі можливі джерела фінансування: не лише кошти з державного та місцевих бюджетів, а й міжнародних фондів й організацій. Адже найголовніше – повернути людей до своїх домівок», – сказав заступник голови КОВА Микола Бойко.

Загалом у Київській області налічується понад 27 000 пошкоджених об’єктів вуаслідок російської збройної агресії. Ця кількість змінюється через постійні повітряні атаки росіян. Найбільше пошкоджено об’єктів житлової інфраструктури – більше 24 000.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Епіцентр» побудує на місці зруйнованого ТЦ в Бучі новий енергозберігальний комплекс, а у Ворзелі з допомогою міжнародних партнерів побудують культурний простір «Французький квартал» і відновлять кілька обʼєктів інфраструктури. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі