90% українців вважають, що треба завдавати ударів по території Росії, свідчить опитування КМІС. Це абсолютна більшість українців (від 89 до 92%) у всіх регіонах.

Водночас думки розходяться щодо того, які саме обєкти потрібно вражати ударами. Більше третини (38%) вважають, що треба завдавати ударів лише по військових обєктах. На думку 39% опитаних бити треба водночас і по військових обєктах, і по обєктах енергетичної інфраструктури.

Також 13% виступають за те, що удари треба завдавати по всіх об’єктах, зокрема і по цивільних, як це роблять росіяни. Лише 7% не підтримують завдавання ударів по Росії.

Дослідники також проаналізували, як завдавання ударів по Росії корелює із готовністю респондентів до територіальних поступок у обмін на мир. І виявили, що 79% опитаних, які готові до поступок, вважають, що потрібно завдавати ударів по території РФ.

Опитування проводили з 14 до 22 лютого методом САТІ (телефонні інтерв’ю із використанням комп’ютера). У ньому взяли участь 2 000 повнолітніх респондентів з усіх регіонів України, крім АР Крим і окремих районів Донецької і Луганської областей. Також не включали українців, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


96% українців довіряють ЗСУ. Наступні в рейтингу довіри – Зеленський і волонтери, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі