Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №8381 про публічність незбройних закупівель Міноборони, повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Законопроєкт зобовʼязує оприлюднювати ціну за одиницю товару нових і старих закупівельних контрактів Міноборони, пояснює очільник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, який долучився до створення документа.

Це стосується закупівель вартістю до 1,5 мільйона гривень, крім відомостей про товари, роботи й послуги, які становлять державну таємницю. У звіті будуть вказані замовник, предмет закупівлі й ціна за одиницю товару чи послуги.

«Наважитися на нову закупівлю «яєць по 17 гривень» буде щонайменше важче. А вже за 60 днів, після створення модуля в Prozorro, ми побачимо ціни всіх попередніх незбройних закупівель Міноборони», – каже Шабунін.

За словами Шабуніна, це «єдина системна зміна» в закупівлях після скандалу з закупівлями яєць по 17 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


21 січня журналісти видання «Дзеркало тижня» звинуватили Міноборони в розкраданні грошей, зокрема у завищенні цін на продукти для «далеких від лінії зіткнення військових частин».

Після скандалу міністр оборони Олексій Резніков оголосив про створення створення дорадчого антикорупційного органу при Міноборони й призначив нових заступників. Серед них – один із засновників фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега й генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі