Журналісти видання «Дзеркало тижня» звинуватили Міноборони у розкраданні грошей, зокрема у завищенні цін на продукти для «військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях».

У розпорядженні журналістів опинилась угода Міністерства оборони на послуги організації харчування у 2023 році. Згідно з цією угодою, ціни на деякі продукти завищені в декілька разів, запевняє видання. Порівнювали журналісти з середніми цінами у супермаркетах України та аналогічною угодою 2021 року, яка також є у їхньому розпорядженні.

«Отже, Міноборони законтрактувало яйця по 17 гривень за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 гривень за штуку. Картоплю замовили по 22 гривень за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 гривень. Куряче стегно замовили по 120 гривень за кілограм, а в магазині – 80 гривень», – йдеться у матеріалі «Дзеркало тижня».

Згодом, після публікації матеріалу, заступниця голови парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла написала, що комітет викликає до Верховної Ради керівництво Міністерство оборони України.

Вранці 22 січня у Міністерстві оборони відповіли, що дані, які оприлюднили журналісти «розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману».

Також Міноборони готує матеріали до СБУ з метою проведення розслідування щодо поширення «завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі