Роботи Бенксі на Київщині помістили під скло й обладнали спеціальними системами захисту, повідомили у Київській ОВА. 

Щоб захистити малюнки від можливого вандалізму й погодних умов, на роботах Бенксі в Бородянці, Ірпені й Горенці встановили бездротову систему безпеки Ajax і підключили до цілодобового моніторингу охоронної компанії «Шериф».

Відтепер на будь-які спроби викрасти або зіпсувати малюнки миттєво реагуватиме швидка група охорони. Малюнки знаходитимуться під захистом, доки питання перенесення їх до музею не буде вирішено остаточно.

Як працюватиме охорона: датчики руху й удару фіксуватимуть спроби пошкодження чи підступу до об’єкта, вмикатимуть вуличну сирену поруч і через центральні системи безпеки передаватимуть сповіщення до охоронної компанії. Для захисту робіт від впливу зовнішніх чинників встановили прозорі протиударні стінки з полікарбонату.

Усередині скла за допомогою датчика з сенсорами температури, вологості й вуглекислого газу буде підтримуватися мікроклімат, щоб малюнок не зіпсувався.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бенксі створив у Києві й передмісті (Гостомелі, Ірпені, Бородянці) сім графіті. У Київській області обговорювали перенесення цих робіт в окремий музей, присвячений російсько-українській війні.


Графіті вуличного художника в Київській області охороняла муніципальна варта й тероборона. Таке рішення ухвалили після спроби вкрасти одну з робіт художника. Восьмеро зловмисників зрізали мурал (зображення жінки в протигазі з вогнегасником) зі стіни зруйнованого будинку в Гостомелі. Вартість роботи оцінили в 9 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі