Із 22 до 24 лютого школи в Київській області працюватимуть дистанційно, повідомляють у Київській ОВА.

Таке рішення ухвалили через посилену загрозу російських обстрілів і можливими провокаціями напередодні річниці від повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Це рішення стосується всіх освітніх закладів будь-яких форм власності. Дитячим садкам рекомендували працювати в режимі чергових груп.

Водночас у Києві з 22 до 24 лютого, як і раніше, навчатимуть у змішаному режимі:

«Дистанційне навчання в школах організоване як паралельний процес, тому в будь-який день батьки можуть ухвалити рішення залишити дитину вдома й підключити її до навчання онлайн»,  кажуть у департаменті освіти й науки КМДА.

Там наголошують, що під час війни небезпечним є кожен день, і закликають дотримуватися правил безпеки під час повітряної тривоги.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Напередодні МОН рекомендували керівникам обласних військових адміністрацій і керівникам навчальних закладів організувати освітній процес у дистанційному режимі. Це превентивний захід напередодні 24 лютого.


Навчальний рік 2022–2023 почався 1 вересня й триватиме на місяць довше.

У Києві винятково онлайн працювали 18 шкіл, оскільки біля них немає укриттів. У решті закладів – змішана форма навчання. Через обмежену кількість місць у бомбосховищі в більшості школах діти вчаться або у дві-три зміни, або класи будуть виходити офлайн по черзі (тиждень через тиждень, місяць через місяць, місяць через два місяці). У Київській області 14% освітніх закладів працювали онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі