На Трухановому острові облаштують екостежки для бігу, скандинавської ходьби чи їзди на гірських велосипедах, повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Це два марковані маршрути, «жовтий» і «синій», протяжністю 14 і 10 кілометрів відповідно. Там не має бути складних перешкод (над цим працюють комунальники), також маршрути мають бути зручними з погляду навігації.

Візуалізація: Олександр Возний

Стартовими точками будуть Пішохідний чи Північний міст. Уздовж маршрутів встановлять громадські вбиральні, пункти медичної допомоги, муніципальної охорони на старті та фініші.

Водночас концепція екостежок – це «мінімум людського втручання й максимум природи», зазначив начальник управління екології й природних ресурсів КМДА. Уздовж стежок озера, дубові й соснові ліси, піщані пляжі. Крім того, облаштують «кілька ефектних фотозон і зручних місць відпочинку».

Екостежки планують відкрити у квітні 2023 року. За словами Возного, таким способом кияни зможуть отимати всі переваги заміського активного відпочинку, перебуваючи практично в самому центрі Києва й ще раз відкрити для себе Труханів острів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через воєнний стан в Україні заборонили відвідувати ліси. Однак можна відпочивати в рекреаційних пунктах у лісах, докладніше розповідали про це тут.


Труханів острів став ландшафтним заказником у 2019 році. Це означає, що ці землі не можна використовувати для забудови й меліорації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі