В Україні можна безпечно й законно відпочивати в рекреаційних пунктах у лісах, повідомляє голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець.

У рекреаційних пунктах встановлені альтанки, кухня, печі, місця для відпочинку з підведеною водою й дитячі майданчики. Територія захищена мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі.

Таких пунктів є близько 1500 по всій країні. Вони розташовані вздовж трас. Знайти їх можна на карті.

Відвідування рекреаційних пунктів безкоштовно, уточнив Болоховець.

За його словами, рекреаційні пункти – це спосіб відпочити в лісі в умовах заборони на відвідування лісів, що діє майже по всій країні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Таку заборону ввели через воєнний стан. По-перше, це повʼязано із замінуванням території.

«Із зрозумілих причин не буду уточнювати локації, але частина лісу замінова. Навіть там, де не велися бойові дії, – зазначив Болоховець. – Крім того, частина лісу, де тривали бої, не розмінована. Це достатньо тривалий процес. Навіть після того, як сапери розмінували території, 12 лісівників, маючи дозволи на пересування лісом, підірвалися на мінах. Пʼятеро із них, на жаль, загинули».

Друга причина обмежень – ризик лісових пожеж пожежної небезпеки. «Підняти в небо вертоліт і загасити пожежу сьогодні неможливо знову ж таки через воєнний стан», – сказав голова Держлісагентства, додавши, що основна причина пожеж у лісах – це недбалість людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Юрій Болоховець