Компанія Glovo інвестує пʼять мільйонів гривень у перший в Україні громадський перехоплювальний велопаркінг.

Пересадний вузол для велотранспорту збудують у Києві, біля станції метро «Почайна». Містяни зможуть залишати свої велосипеди на цілий день на охоронному паркінгу. Наприклад, велосипед можна буде залишити біля метро по дорозі на роботу, а повертаючись увечері, забрати його.

Велопаркування планують побудувати на перетині Оболонського проспекту з проспектом Степана Бандери. Це місце обрали через наявність велосмуг і можливість безпечно дістатися його велосипедом, відзначають у Glovo. Рішення ухвалювали разом із департаментом транспортної інфраструктури КМДА й ГО «Асоціація велосипедистів Києва».

Надалі спільно з Київською міською радою планують реалізовувати проєкти й за іншими напрямами, як-от: соціальне доставлення, підтримка малого й середнього бізнесу та розвиток інфраструктури міста, повідомили в компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перехоплювальний паркінг − стоянка, сполучена з громадським транспортом. Такі паркінги дозволять жителям приміської зони залишати велосипеди на околицях і пересідати на громадський транспорт.


У 2019-му в Києві була спроба створити перехоплювальний велопаркінг на Позняках, однак результат відрізнявся від проєкту, а місце, яке обрали для паркінгу, виявилося аварійно небезпечним.


У Києві також облаштовують перехоплювальні паркінги для авто, відповідне рішення ухвалили у 2019 році, а перший майданчик з’явився на «Видубичах» у липні 2021-го. У грудні 2021-го, напередодні повномасштабного вторгнення, у КМДА обіцяли створити ще сім перехоплювальних паркінгів для автомобілів. На той момент у місті вже працювало п’ять перехоплювальних паркінгів: на «Видубичах», «Академмістечку», «Червоному Хуторі», «Сирці» й на проспекті Глушкова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі