На Позняках біля перетину проспектів Бажана та Григоренка встановили перехоплювальну велопарковку та пункт велопрокату. Про це повідомив депутат Київради Володимир Бохняк.

За інвестиційним проєктом, у місті мали встановити п’ять перехоплювальних велопарковок: біля станції метро «Мінська», Музею Пирогово, на ВДНГ та на Позняках. Проте парковка має інший вигляд, ніж на рендері.

Яку велопарковку збудували на Позняках / Володимир Бохняк

За словами Бохняка, велопарковку встановили на перетині вулиць, що «створює аварійну ситуацію через недостатню видимість пішоходів, велосипедистів та автівок».

Який вигляд повинна мати велопарковка за інвестпланом

«У десяти метрах від цього «інвестпроєкту» − небезпечний велопереїзд, точно на такому ж цього року сталась смертельна [ДТП] з вини водія авто, який збив велосипедиста», − написав депутат.

В управлінні благоустрою Дарницької РДА кажуть, що місце на велопарковку погодило Київське інвестиційне агентство. Водночас в агентстві стверджують, що за локацію відповідає районний благоустрій, пояснює Бохняк.

На інвестконкурсі з облаштування велопарковок перемогла компанія «Байк бокс».  Крім велопарковок, вона мала встановити вуличні ліхтарі, лави та урни для сміття. Бюджет проєкту становить 3,7 мільйони гривень.


Перехоплювальний паркінг − автостоянка, сполучена з громадським транспортом. Це дозволяє жителям приміської зони залишати велосипеди на околицях і пересідати на громадський транспорт.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Володимир Бохняк