Пʼятеро гостей київського кафе захворіли на гостру кишкову інфекцію, повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб. 

За даними центру, ці гості кафе їли одну страву – тост із червоною рибою та скрамбл з яйця. Начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан повідомив, що «йдеться про кафе-ресторан «Альпака» в Голосіївському районі». 

«У них [гостей ред.] гостра кишкова інфекція – Salmonella enteritidis. Хвороба пов’язана з вживанням продуктів з риби, а саме лосося, і виробів з яєць. Учора був проведений лабораторний відбір продуктів, а зараз триває інспекція закладу харчування. До роботи із визначення походження яєць, оскільки це вже другий випадок у Києві, ми залучили правоохоронні органи», – сказав Рубан у коментарі ТСН.

У закладі  «Альпака» відреагували на ситуацію. Вони підтвердили, що гості отруїлися 10 лютого. 

«З усіма відвідувачами ми тримаємо контакт і займаємося відшкодуванням всіх витрат на лікування. Станом на 16 лютого до нас завітала Держпродспоживслужба, яка взяла на аналіз усі продукти й змиви з усіх поверхонь. Тривають дослідження. 13 лютого ми утилізували всі яйця й лосось і не продаємо, і не використовуємо їх у нас у закладі»,  – написали на сторінці закладу в Instagram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У гостей київського кафе Honey також виявили гостру кишкову інфекцію. Загалом отруїлися шестеро людей, четверо з них захворіли на сальмонелоз. Згідно з дослідженням, відвідувачі вживали страви, які містили яйця в неповному термічному обробленні. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі