Заклад «Альпака» розпочав роботу в тестовому режимі на вулиці Жилянській. Повноцінне відкриття заплановане на 18 грудня.

Працюють у форматі кафе з бранчами протягом усього дня, кавою та вином, кажуть власники. З 4 грудня почнуть тестувати кухню різних страв світу, додають у закладі. 

«Ми всі планували зимувати цього року в Азії, – розповідає Дмитро Овчаренко, який відповідає в кафе за каву. – Я в Індії, дівчата власниці в Камбоджі та Балі, наш маркетолог обожнює Італію, чоловік однієї з власниць пілотом працював на рейсах до Китаю, а шеф жив у В’єтнамі та за ним сумує. Тому наш концепт – страви тих місць, куди ми не поїхали зимувати».

Наприклад, пропонуватимуть батер-чикен, сирники під манговим соусом, канілоні з болоньєзе запечені під пармезановою скоринкою, курка в кисло-солодкому соусі та фо бо.

Перше меню закладу допоміг запустити Євген Мензелевський, який запускав ресторани Slurp і WhaiThai.

Ще одним елементом концепції «Альпаки» стала кава. Заклад планує співпрацювати з різними обсмажувальниками. Зараз це CafeBoutique й Ivan Penyora Roastery.

У меню – класичні кавові напої, фільтр та авторські позиції. Наприклад, раф з Oreo та гарбузове лате зі шрі-ланкійською корицею.

з напоїв:

Еспресо – 30 грн

Капучино – 40 грн

Лате – 40 грн

Флет-вайт – 45 грн

Фільтр кава – 45 грн

Гарбузове лате – 45 грн

Імбирний чай – 70 грн

Улун – 45/70 грн

Какао – 40/50 грн

Згодом також будуть алкогольні кавові коктейлі, а влітку – колд брю та лимонади на його основі.

Крім цього, у кафе пропонують ще винну карту з натуральними винами й улюбленими позиціями власників кафе з goodwine. Наприклад, ігристе Colfondo Masot (120/640 грн), червоне Ruby (120/615 грн), біле Camporengo La Fragne (130/680 грн). До нового року в меню також з’явиться локальне пиво, слабоалкогольні та зимові коктейлі.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.


коли

08:30–21:00

де

вулиця Жилянська, 43-Б/31


Обкладинка й фото: «Альпака»