Більше половини (58%) молодих жінок віком від 15 до 25 років погоджуються з тим, що жінки мають підлягати призову, як і чоловіки, свідчать результати дослідження Info Sapiens на замовлення ГО «Інсайт».

Водночас серед чоловіків лише 30% підтримали ідею призову для жінок.

Загалом опитування не зафіксувало посилення гендерних стереотипів. Навпаки, як порівняти з 2018 роком, посилилися переконання в тому, що ніхто з подружжя не повинен підкорятись одне одному.

Також лише 19% молодих жінок вважають, що чоловік має повністю забезпечувати родину, тимчасом як серед чоловіків цієї ж вікової категорії таких 24%.

Молоді жінки меншою мірою поділяють гендерні стереотипи, ніж чоловіки. Найбільш сталими є стереотипи про те, що чоловіки є кращими політичними лідерами й кращими бізнесменами.

Повністю ознайомитися з результатами дослідження можна за посиланням.

Дослідження проводили серед більш ніж тисячі респондентів методом телефонних інтерв’ю на всій території України, крім тимчасово окупованої.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні 2022 року СЕО компанії Yakaboo Івана Богдана звільнили з посади за сексистське висловлювання. Він сказав, що жінки купують книжки на кошти, які заробляють чоловіки. Пізніше Богдан і Yakaboo вибачилися за це висловлювання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі