На 11 найбільших вокзалах України обладнали поїлки для тварин. Це проєкт «Укрзалізниці» й бренда корму для тварин Club 4 Paws.

Дозатори з питною водою встановили в Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Вінниці, Івано-Франківську, Чернівцях, Полтаві (Полтава-Київська) й Ужгороді.

Поїлки можуть використовувати пасажири, які подорожують з чотирилапими.

«Конструкція передбачає наявність клапана-краника, за допомогою якого будь-який відвідувач вокзалу може долити воду в мисочки в разі потреби», – розповідають в «Укрзалізниці».

В «Укрзалізниці» кажуть, що подорожі потягами для тварин роблять «максимально дружними»: спрощують оформлення квитків через застосунок і безкоштовно беруть чотирилапих на борт дитячої залізниці.

Загалом близько 112 тисяч тварин: від котів і собак до єнотів, ігуан, крокодилів і лисиць – евакуювали до безпечних регіонів потягами «Укрзалізниці».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрзалізниця» запускає в Києві «експрес для закоханих», він курсуватиме містом 14, 18 й 19 лютого.

Обіцяють подорож «у новенькому вагоні, у купе на двох, під романтичну музику, з можливістю замовити спеціальне меню від відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який так само пригощає перших осіб дипломатичних рейсів».


«Відчувала, що помру, і боялася, що собаки будуть голодні». Читайте на The Village Україна історію про те, як притулок «Сіріус» пережив окупацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі