На 18 станціях київського метрополітену облаштували додаткові модульні лави для сидіння під час повітряних тривог, повідомляє КМДА.

На одному такому сидінні можуть розміститися до чотирьох людей. Крім того, модульні лави можна трансформувати в ліжка в разі тривалих повітряних тривог.

«Перевагою конструкції є компактний розмір у розібраному вигляді, легкість у зборі й помірна вага», – додають у КМДА.

Модульні лави розмістили на станціях: «Академмістечко», «Шулявська», «Політехнічний інститут», «Вокзальна», «Університет», «Театральна», «Хрещатик», «Голосіївська», «Деміївська», «Палац «Україна», «Олімпійська», «Площа Льва Толстого», «Тараса Шевченка», «Сирець», «Лук’янівська», «Кловська», «Дружби народів», «Позняки» й «Харківська».

Це пілотний проєкт, який реалізували за підтримки посольства України в Латвії, а також декількох благодійних організацій: Litua Kartu, Latvijas Finieris і Конфедерація українців Латвії «Віче».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Visit Ukraine передала Київському метрополітену 1000 туристичних сидінь для пасажирів, їх видаватимуть охочим під час повітряної тривоги. Каремати можна взяти на шести станціях: «Золоті ворота», «Дружби народів», «Печерська», «Площа Льва Толстого», «Театральна» й «Політехнічний інститут».


Метро працює як транспорт з 6:00 до 22:00. Використати підземні станції метро як укриття можна й у денний час, під час повітряної тривоги пройти туди можна, не сплачуючи за проїзд. Під час повітряної тривоги в київське метро можна зайти й у комендантську годину, яка триває із 23:00 до 5:00.

У разі повітряної тривоги потяги метро не курсують на наземній ділянці червоної лінії й на зеленій гілці через Південний міст.

У грудні 2022-го відкрили перехід між станціями метро «Майдан Незалежності» й «Хрещатик», які були зачинені від початку широкомасштабного вторгнення РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі