Київський метрополітен продовжує працювати як укриття під час повітряної тривоги. Туди можна потрапити навіть під час коменданської години, розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Під час комендантської години станції метро зачинені, однак у вестибюлях станцій перебуває поліцейський, відповідальний за пропуск людей у нічний час.

Для того, щоб його викликати, треба натиснути на дзвінок, що біля вхідної групи дверей. Поліцейський відчинить двері й організує прохід на станцію.

«Зауважу, що постовий перебуває в тих вестибюлях, які працюють у денний час», – додав Поворозник.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Метро працює як транспорт з 6:00 до 22:00. Використати підземні станції метро як укриття можна й у денний час, під час повітряної тривоги пройти туди можна, не сплачуючи за проїзд.

У разі повітряної тривоги потяги метро не курсують на наземній ділянці червоної лінії та на зеленій гілці через Південний міст.

Комендантська година в Києві триває з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години заборонено перебувати на вулиці та в громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття. Також у комендантську годину необхідно дотримуватися режиму світломаскування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА