Київрада віддала в оренду ділянку під кесоном на Оболоні, проголосувавши за відповідний проєкт, повідомила засновниця ГО «Громадський рух Почайна» Аннабелла Моріна.

Ділянку передали в оренду на десять років за 22 тисячі гривень на місяць ТОВ  Ігоря Тинного (власник ресторанів «Прага» й Montecchi Capuleti, а також нічного клубу Caribbean Club).

За словами активістки, це землі водного фонду, які не можна забудовувати. Водночас проєкт рішення передбачає житлову й громадську забудову.

У коментарях до допису Анабелли Моріної Ігор Тинний зазначив, що ця ділянка не є частиною парку «Наталка» і додав, що на проєкт не витрачали бюджетних коштів, натомість допомагали реконструювати парк поруч.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Усередині парку «Наталка» є ділянка прощею 1,3 гектара, де розташований кесон, водонапірна башта й двоповерхова будівля, найстаріша на Оболоні. Але земля не належить «Київзеленбуду», це землі водного фонду.


Будівельні роботи на кесоні «Сталінський тунель» у парку «Наталка» на Оболоні почали у 2021-му (до цього з 2018-го велися підготовчі роботи, які не потребували спеціальних дозволів).

Довкола споруди виникли суперечки: у вересні депутат Київради Владислав Трубіцин заявив, що кесон реконструюють незаконно, без відповідних дозволів. Але пізніше стало відомо, що власник споруди таки надав лист-звернення, витяг з держреєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, дозвіл департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю, ситуаційний план та отримав картку на порушення благоустрою.

Проєктувальники, архітектурно-конструкторське бюро Viharev, запевняють, що займаються ремонтом, а не реконструкцією споруди. Сталінський кесон біля парку «Наталка» на Оболоні має стати івент-холом із музейно-ілюстративною частиною й рестораном. Створення простору мали завершити у другому кварталі 2022-го. До кінця осені завершили зовнішні фасадні роботи й скління. Однак внутрішні роботи поставили на паузу через війну. Коли їх відновлять, поки невідомо.


The Village Україна запитували в авторів проєкту, яку концепцію бюро Viharev запропонувало власнику, а також говорили із представницею ГО «Парк Наталка» про те, як громада ставиться до того, що відбувається з кесоном.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі