Російські окупанти 10 лютого завдали масованого ракетного удару по різних областях і містах України.

Українська ППО збила 61 з 71 ракети, серед яких Х-101, Х-555 і «калібри», а також пʼять «шахедів», повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Запуски здійснювали з Каспійського моря й Волгодонська. Над Києвом збили 10 ракет, а над Одещиною – 13.

Два російські «калібри», які запустили з акваторії Чорного моря, укотре зайшли в повітряний простір Молдови й уперше в повітряний простір країни-члена НАТО Румунії, розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Речник Повітряних сил ЗСУ Ігнат у коментарі «Українській правді» зазначив, що ракети над Молдовою й Румунією вирішили не збивати, щоби не нашкодити місцевому населенню.

Напередодні, у ніч з 9 лютого, росіяни запустили шість «шахедів» і сім крилатих ракети типу «калібр» з акваторії Чорного моря. Повітряні сили ЗСУ відзвітували про збиття пʼяти ворожих БПЛА й пʼяти ракет морського базування.

Через знеструмлення окремих ділянок пʼять із 65 рейсів «Укрзалізниці» затримуються.

Київ й область

У Києві й області ППО збила 10 ворожих ракет. Постраждалих немає, однак є пошкодження електромереж, пише міський голова Віталій Кличко. За його словами, енергетики вже працюють над відновленням мереж.

За даними КМВА, від уламків збитої ракети в Голосіївському районі міста постраждали два автомобілі, будинок й електромережі.

Харківська область

Через ранкові ракетні удари близько 150 тисяч абонентів у Харкові залишилися без світла, розповів в ефірі телемарафону очільник ОВА Олег Синєгубов.

Семеро людей отримали поранення, двоє з них перебувають у важкому стані.

UPD. Кількість поранених внаслідок ракетного удару РФ зросла до восьми, повідомили в місцевій обласній адміністрації.

Напередодні, у ніч з 9 на 10 лютого, окупанти також завдавали удари з ракет, комплексів С-300 й артилерії по критичній інфраструктурі й цивільним поселенням на Харківщині. Загалом зафіксували близько 10 вибухів.

Запоріжжя

У Запоріжжі під час ранкової ракетної атаки зафіксували щонайменше два «прильоти», розповів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Крім того, росіяни атакували критичну інфраструктуру в Запоріжжі вночі. За годину в місті зафіксували 17 ворожих «прильотів». Це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення.

Львівська область

У Львові й області щонайменше двічі спрацювала ППО. Водночас місцева ОВА попередили містян, що в області можуть бути проблеми з електропостачанням через ракетну атаку окупантів.

UPD. У Львівській області ППО відпрацювала ідеально, «прильотів» не було, розповів міський голова Садовий.

Одна з ракет не здетонувала й упала в Золочівському районі області, поблизу села Кізлів. Фахівці ДСНС працюють над її знешкодженням. Попередньо, постраждалих чи жертв немає.

«Транспортні засоби, які їдуть у напрямку столиці, скеровують через населений пункт Великосілки, на автодорогу Тернопіль – Львів – Рава-Руська», – пише очільник ОВА Козицький.

Хмельницький та область

Над Хмельниччиною збили одну крилату ракет й один «шахед», розповів очільник ОВА Гамалій. Попри це, є влучання в обʼєкт критичної інфраструктури. Наразі пожежа ліквідована, постраждалих немає.

Унаслідок ворожої ракетної атаки частина Хмельницького залишилася без електропостачання, повідомив Гамалій. Крім того, містян попередили, що можуть бути збої й у роботі водопостачання.

Одеська область

Українська ППО збила над Одещиною 13 ракет, які запустили російські окупанти літаків стратегічної авіації й морських носіїв крилатих ракет, розповів голова ОВА Максим Марченко.

Новина оновлюється...

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У ніч на 26 січня РФ відновила атаки України дронами-камікадзе Shahed. Усі 24 безпілотники, які застосували для атаки, збила ППО. Переважну кількість дронів-камікадзе знищили в центрі країни. Зокрема, у повітряному просторі Києва знищили 15 ворожих безпілотників.

Ось все, що відомо про ракетну атаку російських окупантів 26 січня.


14 січня РФ здійснила 12 масовану ракетну атаку на Україну. Це була перша масована атака у 2023 році. Масована атака сталася після ранкових обстрілів критичної інфраструктури Києва й Київської області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі