Уранці 26 січня РФ розпочала черговий масований ракетний обстріл України. Напередодні низку областей атакували дронами. У Києві в результаті ракетної атаки є загиблий і поранені.

Загалом у Повітряних силах очікували появу 30 ракет, частину із них збила ППО. Пуски здійснювали з літаків Ту-95 з району Мурманської області й з кораблів з акваторії Чорного моря.

UPD. Противник здійснив 55 запусків крилатих ракет по території України, 47 із них збила українська ППО. Ракети запускали зі стратегічних бомбардувальників та кораблів із акваторії Чорного моря. Зокрема, застосували дві ракети Х-47 «Кинджал».

20 крилатих ракет збили в районі Києва. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Через знеструмлення окремих ділянок затримуються рейси «Укрзалізниці».

Київ й область

У повітряному просторі Києва під час атаки зафіксували близько 20 ракет різного типу, усі повітряні цілі знищила ППО, повідомляють у КМВА.

У Голосіївському районі через падіння частини ракети в нежитловій забудові загинув 55-річний чоловік, двоє людей отримали поранення, повідомив Віталій Кличко

Фото: Київська міська рада

У Київській області поліція виявила уламки ракет на території кількох районів.

Фото: Андрій Нєбитов

За попередніми даними, унаслідок атаки постраждалих немає, водночас пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, приватні й багатоповерхові будинки, автівки в деяких районах області.

Також є влучання в енергетичний об’єкт, повідомили в ОВА.

Вінницька область

На Вінниччині зафіксували влучання ворожих ракет, люди не постраждали, повідомили в ОВА.

Одеська область

В Одеській області унаслідок обстрілу пошкоджені два об’єкти енергетичної інфраструктури, повідомили в РВА.

ППО збила над областю три ракети «Калібр». Унаслідок удару постраждалих в області немає, повідомили в ОВА.


У ніч на 26 січня РФ відновила атаки України дронами-камікадзе Shahed. Усі 24 безпілотники, які застосували для атаки, збила ППО. Переважну кількість дронів-камікадзе знищили в центрі країни. Зокрема, у повітряному просторі Києва знищили 15 ворожих безпілотників.


14 січня РФ здійснила дванадцяту масовану ракетну атаку на Україну. Це була перша масована атака в 2023 році. Масована атака сталася після ранкових обстрілів критичної інфраструктури Києва та Київської області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі