Microsoft анонсувала нову версію пошуковика Bing, яку розробили на основі технології штучного інтелекту, що використовує чат-бот ChatGPT.

Оновлений пошуковик компанія інтегрує до свого браузера Edge. У ньому, окрім традиційного рядка пошуку, буде інтерфейс чату, у якому користувачі зможуть спілкуватися з чат-ботом Bing і ставити йому запитання.

Наприклад, у чат-бота Bing можна буде запитувати рецепти, поради для подорожей та інтерʼєру, пише The Verge. Під час презентації технології Bing попросили «створити маршрут для 5-денної поїздки до Мехіко». Чат-бот склав приблизну програму й додав посилання на джерела для додаткової інформації.

У Microsoft кажуть, що чат-бот Bing працюватиме на базі оновленої версії GPT 3.5 – мовної моделі, яку розробила компанія OpenAI. Чат-бот уже можна протестувати за цим посиланням.

«Починається гонка, і ми будемо рухатися швидко», – сказав генеральний директор Microsoft Сатья Наделла.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман.

ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

За січень 2023 року ChatGPT встановив рекорд щодо найшвидшого зростання бази користувачів, охопивши 100 мільйонів.

Розробники ChatGPT тепер створюють інструмент для визначення текстів, написаних штучним інтелектом.


У лютому 2023-го запуск власного чат-бота на основі штучного інтелекту також анонсували в Google.


The Village Україна попросили штучний інтелект зробити рекламу для київського ЖК. Ось результати експерименту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі