Київ витратить пів мільйона гривень на друк газет, ідеться у відповідному тендері на Prozzoro, який помітив киянин Сергій Пасюта.

Згідно з тендером, комунальне підприємство Київської міської ради «Київінформ» замовляє друкарські послуги на суму 486 тисяч гривень. Кошти хочуть витратити на друк газет «Хрещатик Київ» і «Вечірній Київ».

Водночас закон 2015 року «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» забороняє органам місцевої влади володіти друкованими ЗМІ: «Київська влада користується лазівкою, що електронні ЗМІ не є формально друкованими, і виходити зі складу їхніх засновників не обовʼязково», – коментує Сергій Пасюта.

Що передувало

29 листопада 2018 року Київрада ухвалила рішення припинити з 1 січня 2019 року випуск газет «Хрещатик» і «Вечірній Київ». Водночас Київрада є й засновником КП «Київінформ» (раніше «Центр публічної комунікації та інформації»), яке отримало від Київради право на заснування друкованого засобу масової інформації.

Тому за два місяці, 26 лютого 2019 року, КП «Центр публічної комунікації та інформації» випустили нову газету зі зміненою назвою «Хрещатик Київ». Ця газета копіює логотип старої, але має інший номер свідоцтва про реєстрацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Законопроєкт «Про медіа» схвалила Верховна Рада в середині грудня 2022 року. У законопроєкті зʼявився пункт, який визначає, що онлайн-медіа вважаються ЗМІ, які регулярно поширюють інформацію за допомогою інтернету на власному вебсайті. Ухвалення цього закону  одна з вимог для вступу України в ЄС. Закон набуде чинності 31 березня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі