Комунальні школи й дитсадок у Львові збудують за кошти приватних інвесторів, повідомляє Львівська міська рада.

Ідеться про навчальні заклади в районі Під Голоском. Переможців відкритого архітектурного конкурсу, львівську студію Guess Line Architects, обрали ще в березні 2021 року.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, зараз львівські архітектори працюють над розробленням проєктно-кошторисної документації. Це коштує 7 мільйонів гривень, які надасть місто. Натомість будувати освітні заклади будуть уже за кошти приватних інвесторів: Львів укладе тристоронній договір із «Резидент Девелопмент» і «Голоско парк» на фінансування й виконання робіт.

Згідно з проєктом, школа має вміщувати 18 класів (450 учнів), а дитсадок розрахований на 70 місць. Ділянка для навчальних закладів межує з парком, тому передбачали, що спортивні майданчики й частину приміщень школи мешканці району будуть використовувати в позанавчальний час. Крім того, на території закладів будуть басейн й укриття.

Візуалізації: Guess Line Architects

Перед головним входом до школи автори проєкту запропонували облаштувати площу, що може використовувати як новий громадський простір для громади району Під Голоском.

«Передусім ми хотіли зберегти характер середовища й надати дітям можливість взаємодіяти з природою, тому будівлі посаджені на ділянку так, щоб навчальні приміщення були орієнтовані на рекреаційні території довкола, а на самій ділянці організовані елементи, що спонукають дітей досліджувати оточення», – прокоментували проєкт у студії Guess Line Architects.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мікрорайон Під Голоском розташований у Шевченківському районі Львова. Протягом останніх років район активно забудовувався багатоповерхівками. Водночас мешканці скаржилися на занадто щільну забудову, відсутність шкіл і садочків, транспортної і спортивної інфраструктури й зелених зон. Через критичну ситуацію з інфраструктурою Львівська міська рада у 2020 році заборонила нове будівництво в районі Під Голоском. У міськраді вирішили, що в районі має бути сім дитсадочків і три школи. Один великий дитсадок, на 350 дітей, уже збудували. Він працює півтора року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі