У Львові обрали переможців архітектурного конкурсу на проєкт школи та дитячого садочка для району Під Голоском, повідомляє міська рада.

Завданням архітекторів було розробити проєкт школи на 450 учнів та закладу дошкільної освіти на 70 місць на ділянці, межує із парком. Передбачалось, що спортивні майданчики та частина приміщень школи будуть використовувати мешканці району у позанавчальний час.

На конкурс подали 26 проєктів, переможцем стала львівська студія Guess Line Architects.

Головний архітектор Львова та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев відзначив, що проєкт переможців запропонував «елегантне просторове вирішення». При розташуванні об’єктів на ділянці архітектори враховали рельєф території та орієнтацію за сторонами світу.

Перед головним входом до школи автори проєкту запропонували облаштувати площу, що може використовуватися як новий громадський простір для громади району Під Голоском.

«Перш за все ми хотіли зберегти характер середовища і надати дітям можливість взаємодіяти з природою, тому будівлі посаджені на ділянку так, щоб навчальні приміщення були орієнтовані на рекреаційні території довкола, а на самій ділянці організовані елементи, що спонукають дітей досліджувати оточення», – прокоментували проєкт в студії Guess Line Architects.


Мікрорайон Під Голоском розташований у Шевченківському районі Львова. Протягом останніх років район активно забудовувався багатоповерхівками. Водночас мешканці скаржилися на занадто щільну забудову, відсутність шкіл і садочків, транспортної і спортивної інфраструктури та зелених зон. Через критичну ситуацію з інфраструктурою Львівська міська рада у 2020 році заборонила нове будівництво в районі Під Голоском. У міськраді вирішили, що в районі має бути сім дитсадочків та три школи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ЗображенняGuess Line Architects