На сайті Киїради з’явилася петиція, що пропонує запровадити пересадковий квиток з одного транспорту на інший тривалістю півтори години (90 хвилин).

Автор петиції каже, що на певних ділянках київські маршрути громадського транспорту дублюють один одного, що потенційно дає змогу здійснити поїздку від пункту відправлення до пункту призначення з пересадкою на інший маршрут.

Він пропонує встановити вартість квитка 8 гривень: «Такі дії допоможуть жителям міста діставатись пункту призначення швидше та з більшим комфортом, не вдаючись до користування маршрутними таксі з більшою вартістю квитка».

Крім того, автор петиції згадує про непередбачуваність громадського транспорту й збільшення інтервалів його руху, а також про його зупинку під час повітряних тривог. Через це кияни змушені обирати альтернативні способи пересування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У багатьох країнах Європі немає разових квитків, але є квитки на період дії – 30 або 60 хвилин, пояснювали The Village Україна «Пасажири Києва»: «Тоді людина не залежна від конкретного маршруту тролейбуса, наприклад. Якщо вона знає, що тут може підʼїхати тролейбусом, а далі сісти на автобус, а потім ще піти на метро й водночас вкластися в годину, то вона купить собі цей квиток на 60 хвилин і встигне скористатися всіма видами транспорту, що необхідні для завершення поїздки». Там додають: «У 90-ті роки почало вважатися, що пересадка – це погано. Але в операційно ефективній мережі насправді транспортно-пересадкові вузли – це нормально, це дозволяє ефективніше працювати всій системі».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі