Правоохоронці прийшли з обшуками до українських посадовців.

Зокрема, директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ на понад 100 мільйонів гривень.

За даними слідства, підозрюваний організовував закупівлю неякісних бронежилетів і забезпечував ними підрозділи ЗСУ. Ці бронежилети не відповідають вимогам IV класу й не можуть належним чином захистити українських військовослужбовців.

Офіс генпрокурора

 Читайте також: Журналісти звинуватили Міноборони в розкраданні грошей. У міністерстві відповіли, що це маніпуляція

ДБР провело обшуки в керівниці податкової Києва Оксани Датій. У неї знайшли майно, яке не відповідає рівню її доходів.

У виконавиці обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві є три квартири в Києві (вартістю мільйон доларів), будинок поблизу Києва (вартістю приблизно 200 тисяч доларів) і дві автівки (вартістю приблизно 150 тисяч доларів). А на її водія записане ще одне авто вартістю 100 000 доларів (за даними ДБР, доходи водія за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів).

У посадовиці є активи на 1,4 мільйона доларів, походження яких «необґрутоване». Також через незаконні схеми вона ввела тіньовий обіг близько 45 мільярдів гривень.

ДБР

Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія також повідомив про «анонсовані весняні посадки». Серед них – звільнення керівного складу митної служби, обшуки в Ігоря Коломойського, колишнього очільника МВС Арсена Авакова й забудовника Столара. 

За даними «Української правди», обшуки в Коломойського проводять з огляду на розслідування, яке стосується махінацій щодо «Укртатнафти» й «Укрнафти». 

«Ідеться про розтрату нафтопродуктів на 40 мільярдів гривень й ухилення від сплати митних платежів на величезні суми», – написали в УП.

УП
УП

Офіційно: СБУ підтвердила масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень на ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта». У повідомленні СБУ йдеться, що підприємства ухилялися від сплати податків і не легалізували кошти, які здобули «злочинним шляхом». 

Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного й нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення й зниження вартості їхніх активів.

СБУ
СБУ

Топменеджменту ПАТ «Укртатнафта» оголосили про підозри у вчинені кримінальних правопорушень.


Також СБУ й ДБР провели обшуки в ексочільника МВС Арсена Авакова. Це стосується справи про трагедію в Броварах, де загинуло керівництво МВС, зокрема й міністр Денис Монастирський. 

«Закінчили обшук щодо аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus 6 річної давнини. Певна річ, нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію», – сказав Аваков у коментарі УП. 

До забудовника й нардепа Вадима Столара, за неофіційними даними, прийшли з обшуками щодо справи, що стосується фінансування тероризму.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі