Лише 7% українців асоціюють ветеранів з учасниками Другої світової війнисвідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Ще в серпні 2022-го так вважали 30% опитаних. Станом на січень 2023-го 21% українців асоціює ветеранів із людьми молодого віку, 55% – із людьми середнього віку.

Загальний відсоток довіри до ветеранів за пів року зріс із 92% в серпні до 93% у січні. Найбільший рівень цілковитої довіри висловлюють до військових, які повернулися з фронту після початку повномасштабної війни, дещо менше – до ветеранів АТО.

Також на 10% зросла кількість українців, які підтримують надання пільг і підтримки бізнесу ветеранів – наразі 65% опитаних підтримують таку політику.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наразі в Україні офіційно понад 851 тисяча ветеранів: учасники бойових дій усіх категорій, члени сімʼї загиблих на війні, люди, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, а також постраждалі учасники Революції гідності.

Український ветеранський фонд представив портрет ветерана російсько-української війни й розповів, з якими проблемами вони найчастіше стикаються в цивільному житті.


Чому бути ветераном складніше, ніж бути військовим, і як цивільним підготуватися до повернення ветеранів із фронту, ми говорили зі співзасновником Veteran Hub Артемом Денисовим, а також добровольцем Збройних сил і психотерапевтом Артемом Осипяном.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі