Для пацієнтів, які будуть проходити реабілітацію у центрі «Незламні» у Львові, збудують муніціпальне житло.

У міськраді представили проєкт житлового комплексу, який переміг на конкурсі. Його розробила команда харківського архітектурного бюро Drozdov & Partners.

Загалом пропозиції подали 25 команд архітекторів із Києва, Львова, Вінниці, Дніпра та Чернівців.

Комплекс багатоквартирних житлових будинків для пацієнтів зведуть на вулиці Івана Миколайчука. У його складі запустять центр соціальної та професійної адаптації та дитячий центр.

На першому етапі житло буде призначене для тих, хто проходить реабілітацію у Львові. Надалі його можна буде використовувати і як соціальне житло.

Інші пропозиції

AVR Development, 2-ге місце
Проєкт київських архітекторів Олексія Вавушки, Владислава та Анни Хижняк, 3-тє місце
BURØ architects, проєкт із відзнакою

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2023-го у Львові відкриють новий корпус реабілітаційного центру «Незламні». Там встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою. Також будують басейн і створюють реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками.

У листопаді 2022-го у реабілітаційному центрі «Незламні» вперше встановили біонічний протез руки військовому, який був поранений у боях на Харківщині.


Редакція The Village Україна детально розповідала про «Незламні», говорила з фахівцями Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами. Читайте матеріал за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі