Кабінет Міністрів України заборонив перевозити пасажирів у переобладнаному вантажному транспорті, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Перевізників, які мають в автопарку автобуси, переобладнані з вантажних на пасажирські, не допускатимуть до конкурсів із перевезення пасажирів.

Як зазначають в ініціативі «Пасажири Києва», саме автобусами, переобладнаними з вантажних на пасажирські, відбувається більшість перевезень в областях і між великими містами.

Крім цього, на маршрутах всередині областей планують поступово збільшувати кількість транспорту, пристосованого для людей з інвалідністю й інших маломобільних груп населення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київ 4 січня отримав три пасажирські автобуси від фінського міста Темпере, а Рига готує до передачі Києву ще десять пасажирських автобусів Mercedes-Benz.

У серпні 2022-го Київ отримав 19 автобусів від чотирьох німецьких міст, а у вересні – вісім автобусів Deutsche Bahn Regio Bus. У листопаді активісти звернули увагу, що КМДА тривалий час не оприлюднювала жодної інформації про отримання автобусів від Deutsche Bahn, а сам транспорт упродовж кількох місяців не використовується.


Усі трамваї й тролейбуси Києва замінили на автобуси через дефіцит електроенергії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі