У ніч на 2 січня РФ вчергове атакувала дронами Київ та Київську область, а також Миколаївщину та Дніпропетровщину.

Сили ППО знищили усі 39 дронів, які застосували під час атаки, повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Київ та область

У Києві в результаті атаки є потерпілий та пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури. ППО збила 22 повітряні цілі, повідомили в КМДА.

UPD. На Київ у ніч на 2 січня направили 40 дронів-камікадзе, 15 із них знищили над сусідніми областями, 3 – над Київською областю і 22 дрони – над містом, пише міський голова Віталій Кличко.

Уламками дрона в Деснянському районі пошкоджені балкони та шибки в багатоповерхівці. 19-тирічний чоловік отримав різану рану стопи, наступивши на скло, повідомили у міській військовій адміністрації.

Через влучання в об'єкти енергоінфрастуктури в місті застосували екстрені відключення світла. Знеструмені об'єкти теплопостачання, водопостачання працює у штатному режимі.

Унаслідок атаки в Київській області пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та 11 приватних будинків у Фастівському та Обухівському районах. Постраждалих, за попередніми даними, немає, кажуть в ОВА.

Наслідки обстрілу в Київській області
Фото: Офіс Генерального прокурора

Дніпропетровська область

Дніпропетровщину у ніч на 2 січня атакували дронами-камікадзе та ракетою, повідомили в ОВА. Усі чотири повітряні цілі знешкодила ППО.

Удари були націлені на критичну інфраструктуру. Дрони збили у Дніпровському та Кам’янському районах, ракету – на підході до Дніпра.

У Кам’янському районі уламки збитого боєприпаса впали на приватне підприємство. Сталася пожежа, її загасили.

Миколаївська область

Сім ворожих дронів знищили над Миколаївщиною. Шість ліквідувала ППО, ще один знешкодили військові Нацгвардії, повідомили в ОВА.


Удень 31 грудня Росія водинадцяте масовано обстріляла Україну. Загинула одна людина, майже чотири десятки людей отримали поранення. Були пошкоджені житлові будинки, готель, магазин, місце проведення свят. Обстріли тривали й у новорічну ніч. Так, РФ атакувала Київ та область дронами, ППО збила більше трьох десятків повітряних цілей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі