Кількість пожеж в Україні через неправильне користування обігрівальними приладами за місяць зросла на 18,7%, розповів на брифінгу речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Також на 4,3% зросла кількість пожеж через порушення правил експлуатації електричних установок. Як пояснюють у ДСНС, серед причин і коротке замикання, і ввімкнення багатьох електроприладів зразу після включення світла.

«Більше 7 тисяч рятувальників чергує зараз в Україні. Ми реагуємо, але наголошуємо на правилах безпеки», – зазначає Олександр Хорунжий.

Київ, наприклад, 29 грудня отримав від Польщі й Німеччини новий пожежний автомобіль MAN для пінного гасіння, повідомляє КМДА.

Ця автівка ефективна для гасіння пожеж на міжбудинкових територіях, вулицях із приватною забудовою, а також там, де є вузькі проїзди, круті підйоми чи складні дорожні умови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Як не спалити будинок і не отруїтися чадним газом: читайте інструкцію про генератори, пальники й акумулятори, а також базові правила пожежної безпеки й поради, як вибрати безпечне приладдя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі