Онлайн-сервіс виклику авто Uklon проаналізував поїздки 2022-го й підбив підсумки за рік.

Загалом українці проїхали 460 мільйонів кілометрів і витратили на це понад 19 мільйонів годин.

Найдовшою поїздкою (1072 кілометри) став маршрут класу «Евакуація» із Запоріжжя до Львова. Найкоротша ж поїздка року дистанцією в нуль метрів. В Uklon кажуть, що авто іноді викликають, щоби попросити підкачати колесо або запустити двигун.

Серед найпопулярніших локацій – «дім» (8%), торгові центри (4, 14%), магазини (3,98%), ресторани (3,05%), лікарні (2,96%) і залізничний вокзал (1.83%).

«Найшвидшими» містами, де середня швидкість водіїв була найвищою, стали Кривий Ріг (40 км/год), Запоріжжя (40 км/год), Харків (39 км/год) і Херсон (39 км/год).

Київ опинився в категорії «більш повільних» зі швидкістю в 35 км/год. Львів став «найповільнішим» (27 км/год).

Київ, Дніпро, Одеса, Львів і Харків стали «найбільш вдячними містами», адже там найчастіше залишали чайові для водіїв.

Крім поїздок, українці замовляли в Uklon послуги доставку. Найчастіше доставляли їжу з ресторанів, ліки, подарунки й квіти. Найдовша доставка – з Одеси до Ізмаїла (244 кілометри).

У межах проєкту «Uklon Волонтер» станом на листопад драйвери доставили 600 тисяч порцій їжі, 27 тисяч кілограмів продуктів і понад 13 тисяч літрів пального.

Динаміка повоєнного відновлення прифронтових міст

Загалом повоєнне відновлення життя в різних містах України Uklon оцінив у 84%.

У Харкові кількість виконаних замовлень досягла 47%. Uklon прибрав комісію на весь рік за поїздки для водіїв, щоб підтримати харківʼян і стимулювати місцевих драйверів.

«Відновлення спостерігається й на інших територіях: активність користувачів сервісу в Миколаєві збільшилася до 53%, у Запоріжжі й Києві – до 70%», – зазначають в Uklon.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наразі сервіс Uklon працює у 27 населених пунктах України, зокрема й у прифронтових містах (Харків, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Миколаїв, Одеса). У перший день звільнення Херсона Uklon відновив у місті роботу.


У Bolt назвав найбільш популярну страву й найдовшу поїздку на самокаті за 2022 рік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі