У Миколаєві запустили програму, з допомогою якої частково компенсуватимуть багатоквартирним будинкам вартість генераторів, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Програма почне працювати з 15 січня 2023 року. Жителям багатоповерхівок місто компенсує 50% вартості генератора, але не більше 30 тисяч гривень. Мінімальна потужність приладу повинна становити не менше 3 кВт.

Право на компенсацію мають усі будинки, які придбали генератори з 1 червня 2022 року. Заявки на компенсацію повинні подавати ОСББ або керуючі компанії.

Придбані генератори стануть власністю всіх мешканців багатоповерхівки й можуть використовуватись на розсуд жителів. Незабаром виконавчий комітет затвердить процедуру оформлення компенсації й оприлюднять усі деталі програми.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові вже діє програма, згідно з якою місто компенсує 50% вартості генераторів, які купуватимуть у багатоповерхівках. Також Львів буде повертати закладам харчування й продуктовим магазинам 50% вартості генераторів. Подібну програму розгорнули й у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі