Львів буде повертати закладам харчування й продуктовим магазинам 50% вартості генераторів, повідомляє Львівська міська рада.

Це рішення ще мають затвердити на сесії міськради 6 грудня, але просять бізнес уже включатися в роботу.

Для підтримки малого й середнього бізнесу запровадять ваучер на енергозабезпечення. Але часткова компенсація не має перевищувати 80 тисяч гривень. Також це не стосується закладів і магазинів, які продають алкоголь і тютюн.

Підприємці, які подадуть заявки, мають обов’язково впускати відвідувачів погрітися, зарядити телефон, отримати гарячу воду, скористатися вбиральнею. Таким способом міська влада хоче збільшити кількість «Пунктів незламності».

Відшкодувати половину вартості генератора можуть і ті заклади, які купили його до початку дії програми, але не раніше 24 лютого 2022 року. Електрогенератор повинен мати потужність до трьох кіловат-годин.

Щоб отримати компенсацію, власники закладів харчування й продуктових магазинів мають подати заяву через ЦНАП або сервіс електронних звернень. Її розгляне експертна комісія. Потрібно подати:

  • заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів;
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик і серійного номера електрогенератора;
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;
  • фото електрогенератора.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові вже діє програма, згідно з якою місто компенсує 50% вартості генераторів, які купуватимуть у багатоповерхівках. Подібну програму розгорнули й у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі